Διαδερμική μικροδισκεκτομή

Για την προσπέλαση αυτή ισχύουν ότι αναφέρθηκε προηγουμένως, με την μόνη διαφορά ότι αντί του ενδοσκοπίου χρησιμοποιείται το χειρουργικό μικροσκόπιο.

 

Αποσυμπίεση σε έδαφος οσφυικής στένωσης

Η τομή δέρματος γίνεται 1,5 εκατοστά επί τα εκτός της μέσης γραμμής για να βελτιώσουμε την γωνία προσπέλασης για την αντίπλευρη αποσυμπίεση αλλά η διαδικασία τοποθέτησης των διαστολέων και η τελική τοποθέτηση του διαστολέα είναι ίδια με αυτή που ακολουθείται στην ενδοσκοπική μικροδισκεκτομή.
Διενεργείται διάνοιξη των οστικών στοιχείων του μεσοσπονδύλιου τρήματος, αφήνωντας τον ωχρό σύνδεσμο ανέπαφο για προστασία της σκληράς μήνιγγος.
Μετά την επίτευξη μιας αρχικής ομόπλευρης αποσυμπίεσης, οι διαστολείς επανατοποθετούνται με στόχευση για την αντίπλευρη μεριά.
Η βάση της ακανθώδους απόφυσης καθαρίζεται από τους μαλακούς ιστούς και αφαιρείται.
Αναγνωρίζεται ο αντίπλευρος αυχένας του πετάλου και το μεσοσπονδύλιο τρήμα και το έσω τοίχωμα του πετάλου και η αντίπλευρη αρθρική απόφυση αφαιρούνται.
Αυτή την στιγμή αφαιρείται ο ωχρός σύνδεσμος και πραγματοποιείται περαιτέρω οστική αποσυμπίεση του αντίπλευρου μεσοσπονδυλίου τρήματος με την χρήση φρέζας. Η χρήση ακτινοσκόπησης είναι βοηθητική στο να καθορισθεί η έκταση της αντίπλευρης αποσυμπίεσης.
Το << κανάλι εργασίας >> επανατοποθετείται στην αρχική του θέση και ολοκληρώνεται η αρχική τρηματεκτομή.
Για αποσυμπίεση σε δύο επίπεδα, η αρχική διαστολή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί στην μεσότητα του ενδιάμεσου πετάλου.
Καθώς έχει δημιουργηθεί το κανάλι εγασίας, χρησιμοποιείται ένας μεγάλος διαστολέας για να κατευθύνει το κανάλι εργασίας είτε προς τα πάνω είτε προς τα κάτω ώστε να αποκτήσουμε πρόσβαση στο μεσοσπονδύλιο διάστημα του πρώτου επιπέδου που επιθυμούμε αποσυμπίεση.
Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αποσυμπίεσης, το κανάλι εργασίας κατευθύνεται στην απαιτούμενη θέση για την ολοκλήρωση της δεύτερης αποσυμπίεσης.
Εναλλακτικά, μπορούμε από την ίδια τομή δέρματος να πραγματοποιήσουμε ξεχωριστές διαστολές για το κάθε επίπεδο αποσυμπίεσης.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.

Comments are closed.