Λυκομήτρος Βασίλειος – Ορθοπαιδικός

 

lykom

Βασίλειος Λυκομήτρος

Ορθοπαιδικός

O  Βασίλειος Λυκομήτρος  γεννήθηκε στο Βόλο  το 1962. Είναι απόφοιτος της  Ιατρικής  Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών  και Διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, με θέμα «Επίδραση καλσιτονίνης στην Οστεοπόρωση», Εργαστήριο Μελέτης Οστεοπόρωσης Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ειδικεύτηκε  στην Ορθοπαιδική στην Πανεπιστημιακή Ορθοπαιδική Κλινική   και στο Νοσοκομείο ΚΑΤ. Το 1998 έλαβε   Ευρωπαϊκή Υποτροφία  Σπονδυλικής Στήλης. Από το 1999 έως το 2001    εξειδικεύτηκε στις Παθήσεις Σπονδυλικής Στήλης  στο Manchester University. Έχει εκτεταμένη κα πολυετή εμπειρία στη Διδασκαλία Φοιτητών Ιατρικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Μάντσεστερ Αγγλίας.

Από το 2004 έως το 2005  διετέλεσε   Διευθυντής  στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων.

Εργάστηκε   στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου  Θεσσαλονίκης , στην Διεύθυνση Υγιεινής του Υπουργείου  Υγείας και στο Ιπποκράτειο Γ.Ν.Θεσσαλονίκης.  Συνεργάζεται με την Γενική Κλινική , την Εuromedica   Θεσσαλονίκης και το Δ.Θ.Κ.Α. Υγεία.

Οι τομείς ενασχόλησης του είναι: Εφαρμογή πρωτοποριακών χειρουργικών τεχνικών Σπονδυλικής Στήλης σε Ελλάδα και Ευρώπη (Κυφοπλαστική έγχυση τσιμέντου, Ολική Αντικατάσταση Μεσοσπονδυλίου Δίσκου, Λαπαροσκοπική Πρόσθια Σπονδυλοδεσία).

Είναι εκπαιδευτής σε χειρουργικές τεχνικές Ορθοπαιδικής και Σπονδυλικής Στήλης σε σεμινάρια Ελλάδας, Ευρώπης και Αμερικής (Cleveland Clinic).Έχει πλούσια αρθρογραφία καθώς και πολλές ανακοινώσεις σε διεθνή και πανελλήνια συνέδρια. Είναι μέλος της Ελληνική Ορθοπαιδικής  Εταιρείας και  μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Ένωσης Σπονδυλικής (European Spine Society).