Τα νέα μας -2014

 line_blue

8ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΠΟΝΔΥΛΙΚΗΣ ΣΤΗΛΗΣ 24-26 ΟΚΤΩΒΡΗ, ΛΑΡΙΣΑ

 

Στο 8ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης συμμετείχε η ομάδα του Athens Brain & Spine Surgery το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα    24- 26 Οκτώβρη 2014.Ο νευροχειρουργός Ιωάννης  Πολυθοδωράκης μέλος της επιστημονικής  επιτροπής του  συνεδρίου  συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα  «Παθήσεις μιμούμενες την παθολογία της Σπονδυλικής Στήλης: Διαφορική Διάγνωση».Ο ορθοπαιδικός Βασίλειος Λυκομήτρος   μέλος της επιστημονικής  επιτροπής του  συνεδρίου συμμετείχε στο συνέδριο με θέμα  «Συγγενής σκολίωση». ». Η ιατρική  ομάδα παρουσίασε στο συνέδριο  εργασίες με θέμα

  1. Οστεοτομίες στην Χειρουργική της Σπονδυλικής Στήλης
  2. Λαπαροσκοπική Πρόσθια Οσφυϊκή Διασωματική Σπονδυλοδεσία

 

 

 

 

 

 

Ιωάννης Πολυθοδωράκης,Νευροχειρουργός

 

Βασίλειος Λυκομήτρος

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Βασίλειος Λυκομήτρος, Ορθοπαιδικός Χειρουργός

line_blue

Eurospine 2014, October 1-3, Lyon, France

 

Στο Ετήσιο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Σπονδυλικής Στήλης (Eurospine 2014 ) συμμετείχε ο ορθοπαιδικός χειρουργός Βασίλειος Λυκομήτρος μέλος της ιατρικής ομάδας του Athens Brain & Spine Surgery. To συνέδριο πραγματοποιήθηκε στη Lyon της Γαλλίας από 1-3 Οκτώβρη 2014.
Ο Βασίλειος Λυκομήτρος ως εθνικός σύνδεσμος ( link person) της Eurospine στην Ελλάδα, για την ενημέρωση των ασθενών για τα θέματα Σπονδυλικής Στήλης , συμμετείχε σε δυο συνεδριάσεις της επιτροπής κατά την διάρκεια του Συνεδρίου.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση της ιστοσελίδας της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης (Eurospine) για την καλύτερη ενημέρωση των ασθενών σε θέματα Σπονδυλικής Στήλης και μεγαλύτερη διαδραστικóτητα μεταξύ ασθενών και των γιατρών που ασχολούνται με θέματα Σπονδυλικής Στήλης στην Ευρώπη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ενημέρωση των ασθενών μπορείτε να ακολουθήσετε τον παρακάτω σύνδεσμοhttp://www.eurospine.org/patient-line-greek.htm Η σελίδα έχει μεταφραστεί στα ελληνικά με επιμέλεια του κυρίου Λυκομήτρου.

 

EURISPINE 2014

 

 

 

line_blue

 

 

Scoliosis Research Society
49th Annual Meeting & Course, 10-13 September 2014, Alaska

Στο 49ο Ετήσιο Παγκόσμιο Συνέδριο Σκολίωσης συμμετείχε ο ορθοπαιδικός χειρουργός Βασίλειος Λυκομήτρος μέλος της ιατρικής ομάδας του Athens Brain & Spine Surgery. To συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο Anchorage, στην Αλάσκα από 10-13 Σεπτεμβρίου 2014. Κατά την διάρκεια του Συνεδρίου η Οργανωτική Επιτροπή βράβευσε τον Alvin Crawford τον διασημότερο παιδοορθοπαιδικό των ΗΠΑ για την μακροχρόνια συνεισφορά του στην χειρουργική της σκολίωσης. Ο Αlvin Crawford έχει συνεργαστεί στο παρελθόν ,με την ομάδα του Athens Brain & Spine σε νεαρό χειρουργημένο ασθενή με βαρύτατη παραμόρφωση στην Σπονδυλική Στήλη και σκολίωση 120 μοιρών λόγω νευρoϊνωμάτωσης  

                                                                                       

 

ALASKA4

ALASKA 1ALASKA 2

line_blue

 

 

 

 

 

 

2ο Sports & Exercise Medicine Summer Camp

25-30 Αυγούστου 2014,Καλαμάτα

Στο 2ο Sports & Exercise Medicine Summer Camp, συμμετείχε ο νευροχειρουργός Ιωάννης Πολυθοδωράκης. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα από 25 έως 30 Αυγούστου με μεγάλη συμμετοχή ελλήνων και ξένων ομιλητών . Ο κύριος Πολυθοδωράκης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του συνεδρίου , συμμετείχε στην ενότητα «Σπονδυλική Στήλη και Εγκέφαλος» και η ομιλία είχε θέμα τις «Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης».

ECOSEP3


ecosep_

 

line_blue

 

Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Σπονδυλικής Στήλης (Eurospine)   ανέθεσε  στον ορθοπαιδικό χειρουργό Βασίλειο Λυκομήτρο μέλος της ιατρικής ομάδας του ΑthensBrain & Spine Surgery, την ανάπτυξη  και εδραίωση  συνεργασίας μεταξύ της Eurospine και της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης.  Η Eurospine  δημιούργησε μια νέα κατηγορία μελών το «Institutional Membership» και ο  κύριος Λυκομήτρος  θα είναι ο διαμεσολαβητής  της Eurospine  για την Ελλάδα, με σκοπό τη μεγαλύτερη συμμετοχή της Ελληνικής Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης και των μελών της σε αυτή.

invitation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

line_blue

 

EuroSpine, The Spine Society of Europe,
Meeting of The Patient Line Committee Members for the future website information upgrade

O ορθοπαιδικός χειρουργός Βασίλειος Λυκομήτρος μέλος της ιατρικής ομάδας του Athens Brain & Spine Surgery συμμετείχε στην συνάντηση της Επιτροπής Patient Line Comittee της Eurospine στις 3 Ιουλίου 2014 στο Λονδίνο.
Η επιτροπή ασχολείται με θέματα ενημέρωσης ασθενών και γενικά των ευρωπαίων πολιτών σε θέματα Σπονδυλικής Στήλης. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η πλήρης αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της ιστοσελίδας καθώς και η μετάφραση της ιστοσελίδας στα ελληνικά από τον κύριο Λυκομήτρο και το συνεργάτη του ιατρό Δημήτρη Μόσχο.

 

lykomitros

 

 

 

line_blue

 

 

 

 

 

 

 

Indonesian Spine Review Cadaver Workshop
23-25 Ιουνίου2014, Βandung Iνδονησία

O νευροχειρουργός Ιωάννης Πολυθοδωράκης μέλος της ιατρικής ομάδας του Αthens Brain & Spine Surgery, συμμετείχε ως ομιλητής και εκπαιδευτής στο Indonesian Spine Review Cadaver Workshop το οποίο πραγματοποιήθηκε στην Bandung της Ινδονησίας από 20-25 Ιουνίου υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης και του πανεπιστημίου Padjadjaran. Τα θέματα των ομιλιών ήταν 1.Κυφοπλαστική 2. Ελάχιστα Διαδερμική Αποσυμπίεση 3.Διαδερμική Σπονδυλοδεσία.

incasium 2014

incasium 2014.

 

 

line_blue

 

9999999999999999

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η ιατρική ομάδα του  Athens Brain & Spine Surgery  συμμετείχε  στο Inspiration Meeting 2014 που πραγματοποιήθηκε στις 23- 24 Μαΐου στο  Dubrovnik της Κροατίας.

Ο  νευροχειρουργός Ιωάννης Πολυθοδωράκης συμμετείχε ως ομιλητής  στο Session 2-Spinal pseudoarthrosis με  θέμα «Παρουσίαση  περιστατικού αποκατάστασης κυφωτικής μετεγχειρητικής  παραμόρφωσης σε ασθενή με σκλήρυνση κατά πλάκας».  Ο Ορθοπαιδικός xειρουργός  Βασίλειος Λυκομήτρος  συμμετείχε ως ομιλητής  στο session 3-Management of huge sacral tumorsμε  θέμα «Πρωτοπαθείς όγκοι Σπονδυλικής Στήλης:  Παρουσίαση περιστατικού ασθενούς με χόρδωμα Ο.Μ.Σ.Σ.»

 

 

line_blue

 

 

logo

 

 

Η ιατρική ομάδα του Athens Brain & Spine Surgery συμμετέχει στο Παγκόσμιο Συνέδριο που πραγματοποιείται από τις 4 –9 Μαϊου στο Montego Bay στην Jamaica. O oρθοπαιδικός χειρουργός Βασίλειος Λυκομήτρος στις 4/5/2014 συμμετείχε ως ομιλητής στην θεματική ενότητα « Παραμορφώσεις Σπονδυλικής Στήλης» με θέμα «Πρόσθιες προσπελάσεις Ελάχιστης Παρεμβατικότητας στην Σπονδυλική Στήλη» στο Trelawney Hall με συντονιστές τους Jean Charles Le Huec και Abdelfattah Saoud νέο πρόεδρο της Παγκόσμιας Εταιρείας Σπονδυλικής Στήλης.

World Spine 6 (7)

World Spine 6(8)

 

O νευροχειρουργός Ιωάννης Πολυθοδωράκης συμμετείχε: στις 4/5/2014 ως συντονιστής με τον νευροχειρουργό Edward Benzel, στην θεματική ενότητα «Εμβιομηχανική Σπονδυλικής Στήλης» στο Rose Hall, στις 5/5/2014 ως συντονιστής και ομιλητής με θέμα «Διαδερμικές Διαυχενικές Βίδες» στην θεματική ενότητα «Ελάχιστα Επεμβατικές Τεχνικές Σπονδυλικής Στήλης» στο Rose Hall.

World Spine 6 Jamaica

 

 

 

 

line_blue

otema

 

Στο 33ο Ετήσιο Συνέδριο της Ορθοπαιδικής Τραυματολογικής Εταιρείας Μακεδονίας και Θράκης που έγινε  στις 24-27 Απριλίου 2014, στο ξενοδοχείο Makedonia Palace συμμετείχε  ο  Βασίλειος Λυκομήτρος, ορθοπαιδικός  χειρουργός της ομάδας του  Athens Brain & Spine Surgery.  Ο Βασίλειος Λυκομήτρος μέλος της επιστημονικής  επιτροπής του Συνεδρίου, συμμετείχε   σε στρογγυλό τραπέζι  με θέμα «Συνεργασία στη θεραπεία παθολογικών Σπονδυλικών Καταγμάτων σε ογκολογικούς ασθενείς» με παρουσίαση ασθενών και συζήτηση περιστατικών και σε Δορυφορικό Συμπόσιο  με θέμα « Διαφορές μεταξύ Τεριπαρατίδης και αντιοστεοκλαστικών φαρμάκων».

 

line_blue

 

 

 

 

http://www.greekmedicaltravels.com/

http://www.greekmedicaltravels.com/index.php?option=com_k2&view=item&id=165:ioannis-polythodorakis&Itemid=398&lang=en

IMG_7254

 

 

line_blue

 

 

 

 

 

8 Μαρτίου

Μια μέρα αφιερωμένη στην γυναίκα!!

Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες του κόσμου!!

umbrella,girl,nature,beautiful,outdoors,woman-53aa61910dd6b9007066c764954e76c0_h_large

line_blue

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

http://www.worldspine6.org/committes.php

world spine6

 

 

line_blue

 

 

 

 

Indonesian Spine Review Cadaver Course 2014

photo3

photo2photo 1

line_blue

 

Comments are closed.