Απονεύρωση των Νευρικών Κλάδων (Medial Branch) που Νευρώνουν τις Σπονδυλικές (Ζυγοαποφυσιακές) Αρθρώσεις

Απονεύρωση των Νευρικών Κλάδων (Medial Branch) που Νευρώνουν τις Σπονδυλικές (Ζυγοαποφυσιακές) Αρθρώσεις

Ανατομία

Οι ζυγοαποφυσιακές αρθρώσεις είναι μικρές αρθρώσεις που συνδέουν τους σπονδυλους μεταξύ τους. Οι αρθρώσεις αυτές νευρώνονται από τα medial branch τα όποια είναι νευρικοί κλάδοι που ενεργοποιούνται και  μεταφέρουν το σήμα του πόνου στον εγκέφαλο όταν συμβεί ανατομική βλάβη ή φλεγμονή.

Απονεύρωση των Νευρικών  Κλάδων (Medial Branch)
Στόχος της επέμβασης

Όταν ένας ιστός φλεγμαίνει τότε τα νεύρα που τον νευρώνουν μεταφέρουν σήμα πόνου στον εγκέφαλο με μια περίπλοκη οδό. Όταν το σήμα φτάσει στον εγκέφαλο τότε εμείς αισθανόμαστε τον πόνο.
Στόχος αυτής της επέμβασης είναι να διακόψουμε το σήμα του πόνου που ενεργοποιείταιι λόγω της φλεγμονής των σπονδυλικών (ζυγοαποφυσιακών) αρθρώσεων να φτάσει στον εγκέφαλο.Αυτό το καταφέρνουμε με νευρόλυση των medial branch τα όποια όπως προαναφέραμε  είναι νευρικοί κλάδοι που νευρώνουν τις σπονδυλικές (ζυγοαποφυσιακές) αρθρώσεις.

Επέμβαση

Ο ασθενής ξαπλώνει σε πρηνή θέση ( μπρούμυτα ) και παραμένει σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης ξύπνιος.
Με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού η υπερηχογραφικού μηχανήματος και με τοπική αναισθησία τοποθετούμε μια βελόνα στο σημείο των αρθρώσεων που διέρχονται τα νεύρα. Ελέγχουμε με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων τη σωστή θέση της βελόνας ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουμε βλάβη (αισθητικό και κινητικό τεστ) και εφαρμόζουμε την τεχνική των ραδιοσυχνοτήτων.

 

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics