Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα περιφερικά νεύρα

Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα περιφερικά νεύρα

Ανατομία

Τα περιφερικά νεύρα εξέρχονται από την σπονδυλική μας στήλη και είναι οι μεταφορείς των μηνυμάτων από τον εγκέφαλο και το νωτιαίο μυελό στους μυς, στα όργανα και σε άλλους ιστούς του σώματος αλλά και αντίστροφα, δηλαδή μεταφέροντας μηνύματα προς τον εγκέφαλο. Μεταβολικά νοσήματα (πχ σακχαρώδης διαβήτης), αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ, έλλειψη βιταμίνης Β-12, λοιμώδεις παθήσεις (HIV), αυτοάνοσα νοσήματα (πχ ρευματοειδής αρθρίτιδα, αλλά και τραυματισμοί νεύρων ή συνεχής πίεση αυτών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν βλάβη στα περιφερικά νεύρα. Πόνος, μουδιάσματα, καυσαλγίες, μυρμηγκιάσματα, αλλοιώσεις του δέρματος μέχρι και ατροφία μυών με μυϊκή αδυναμία είναι μερικά από τα συμπτώματα όταν έχουμε βλάβη περιφερικού νεύρου.

Εφαρμογή παλμικής ραδιοσυχνότητας στα περιφερικά νεύρα
Στόχος της επέμβασης

Ο στόχος της συγκεκριμένης επέμβασης είναι να τροποποιήσουμε τα νεύρα που πάσχουν, ώστε να ελαττώσουμε τα επώδυνα συμπτώματα.

Επέμβαση

Με την βοήθεια του υπερήχου εντοπίζουμε τα νεύρα που πάσχουν. Με τοπική αναισθησία και τον ασθενή ξύπνιο τοποθετούμε τις βελόνες στα νεύρα και με την βοήθεια της τεχνολογίας των ραδιοσυχνοτήτων τα τροποποιούμε.

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics