Νευρόλυση άνω υπογάστριου πλέγματος

Νευρόλυση άνω υπογάστριου πλέγματος

Ανατομία άνω υπογάστριου πλέγματος

Το άνω υπογαστρίου πλέγμα είναι υπεύθυνο για την μεταφορά του πόνου στον εγκέφαλο από τα όργανα της πυέλου, ουροδόχο κύστη , μήτρα, πέος, προστάτης, το ορθό και το κατιόν κόλο, τον πρωκτό, το αιδοίο, τον κόλπο, τους όρχεις, την ουρήθρα .

Το άνω υπογαστρίου πλέγμα βρίσκεται στην πρόσθια επιφάνεια του 5ου οσφυϊκού σπονδύλου και είναι τμήμα της συμπαθητικής αλυσίδας.


Στόχος της επέμβασης

Ο στόχος της συγκεκριμένης επέμβασης είναι να διακόψουμε την πορεία του πόνου από τα όργανα που πάσχουν προς τον εγκέφαλο. Αυτό το καταφέρνουμε με την νευρόλυση του άνω υπογαστρίου πλέγματος με ραδιοσυχνότητες.

Νευρόλυση άνω υπογάστριου πλέγματος

Επέμβαση

Ο ασθενής ξαπλώνει σε πρηνή θέση ( μπρούμυτα ) και παραμένει σε όλη τη διάρκεια της επέμβασης ξύπνιος.

Με τη βοήθεια ακτινοσκοπικού μηχανήματος και με τοπική αναισθησία τοποθετούμε τη βελόνα στο σημείο του 5ου οσφυϊκού σπονδύλου όπου διέρχεται η συμπαθητική αλυσίδα και συγκεκριμένα το άνω υπογάστριο πλέγμα.

Ελέγχουμε με τη βοήθεια ειδικών μηχανημάτων (αισθητικό και κινητικό τεστ) και χορήγηση σκιαγραφικού τη σωστή θέση των βελονών ώστε να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα προκαλέσουμε βλάβη και εφαρμόζουμε την τεχνική των ραδιοσυχνοτήτων (θερμική ραδιοκαύση).

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics