Διαδερμική Αποσυμπίεση

Διαδερμική Αποσυμπίεση

Διαδερμικη αποσυμπιεσηΤι είναι η Σπονδυλική Στένωση;

Η Σπονδυλική Στένωση ή Στένωση του Νωτιαίου Σωλήνα είναι η πιο κοινή πάθηση της σπονδυλικής στήλης και πλήττει 1 στους 3 ηλικιωμένους. Η δεύτερη πιο κοινή πάθηση είναι η Σπονδυλολίσθηση (15%), ενώ ακολουθεί η Εκφυλιστική νόσος του Δίσκου.

Η σύγχρονη αποδεκτή θεραπευτική προσέγγιση για την Σπονδυλική Στένωση είναι η συντηρητική αγωγή που ξεκινάει με αντιφλεγμονώδη και αναλγητικά φάρμακα, φυσιοθεραπεία και τεχνικές αντιμετώπισης πόνου όπως η επισκληρίδιες εγχύσεις στεροειδών και η επισκληριδοσκόπηση.

Μακροπρόθεσμα όμως, μόνο το 15% των ασθενών θα βελτιωθούν με συντηρητικά μέσα , ενώ το 70% θα συνεχίσουν να έχουν πόνους και δυσχέρεια βάδισης. Για τον λόγο αυτό οι περισσότεροι ασθενείς με Σπονδυλική Στένωση θα χρειασθούν χειρουργική παρέμβαση για οριστική αντιμετώπιση και θεραπεία.

 

 

διαδερμικη αποσυμπιεση 2Τι είναι η Διαδερμική Αποσυμπίεση;

 H Διαδερμική Αποσυμπίεση του Νωτιαίου Σωλήνα αποτελεί σήμερα την μέθοδο εκλογής για την Σπονδυλική Στένωση. Με τη χρήση μικροσκοπίου και εργαλείων μικροχειρουργικής  επιτυγχάνεται η αποσυμπίεση των νευρικών στοιχείων, αφαιρούνται τα υπερτροφικά οστεο-συνδεσμικά στοιχεία που πιέζουν το σάκο και επιτυγχάνεται η απελευθέρωση των νευρικών δομών, αποφεύγοντας την εκτεταμένη αφαίρεση οστών.

Η διάρκεια της επέμβασης ειναι  περίπου 1 ώρα, απαιτεί νοσηλεία μίας ημέρας και  δεν υπάρχει η ανάγκη χορήγησης αίματος. Μετεγχειρητικά ο ασθενής κινητοποιείται την ίδια ημέρα, ενώ την επομένη παίρνει εξιτήριο. Άμεσα ο ασθενής επιστρέφει στις καθημερινές του δραστηριότητες.

Η επέμβαση μπορεί να γίνει ακόμα και σε ασθενείς άνω των 80 χρόνων καθώς μελέτες που διενεργήθηκαν σε αυτήν ηλικιακή ομάδα τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες (συμπεριλαμβανόμενης και της Ελλάδας) έδειξαν ότι η μέθοδος της Διαδερμικής Αποσυμπίεσης είχε άριστα αποτελέσματα με εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό επιπλοκών.

 

Σχετικά περιστατικά με σχόλια ασθενών
Φ. Ε.
Φ. Ε. 7/4/2020

Ονομάζομαι Φ. Ε. και επισκέφτηκα το ιατρειο του κου Πολυθοδωρακη, έχοντας έντονο πόνο και μουδιασμο στο αριστερο πόδι. Επίσης δεν μπορούσα να περπατήσω, για περισσοτερο από 100 μέτρα. Ένα μήνα πριν χειρουργήθηκα από τον κο. Πολυθοδωράκη και την ομάδα του κάνοντας Μικρο- Ενδοσκοπική Αποσυμπίεση Ο2-Ο4. Σήμερα δεν έχω πόνους και έχω περπατήσει μέχρι και 2 χλμ. Ευχαριστω πολύ ολη την ομάδα.

Θεοδοσίου Σοφία
Θεοδοσίου Σοφία 20/2/2020

Ονομάζομαι Θεοδοσίου Σοφία και πριν χειρουργηθώ αισθανόμουν ένα φοβερό νευρόπονο στο δεξί πόδι που ξεκινούσε από τον γλουτό και κατέληγε στο πέλμα. Χειρουργήθηκα από τον κύριο Πολυθοδωράκη στο Ερρίκος Ντυνάν, κάνοντας αφαίρεση κύστης και Μικροενδοσκοπική Ημιπεταλεκτομή Ο5, η οποία κύστη πίεζε το νεύρο. Μετα από ένα μήνα αισθάνομαι καλύτερα. Αποδίδω το γεγονός ότι δεν είμαι απόλυτα καλά στο ότι δεν ακολούθησα της οδηγίες της ανάρρωσης.

Είπαν οι ασθενείς σε βίντεο

Δείτε τα τελευταία νέα μας

Copyright ©2021 Brain-Spine.gr. All rights Reserved

Powered by MayaGraphics